sobota, 22. september 2012

Yeppoon

Sledila je pot proti jugu. Večinoma sva se vračala po isti poti (no, vsaj v začetnem delu), vendar sva se odločili, da se ustavljava v drugih krajih kot sva se po poti na sever Avstralije. Mogoče odkrijeva kraje, ki naju bodo očarali še bolj kot npr. Byron Bay ali Town of 1770. Najin prvi postanek je bil torej Yeppoon. Ko sva do tega kraju prispela v poznem popoldnevu sva na vrhu hribčka (na katerega sva zavila po naklučju) zagledala naslednji prizor:
Za nevešče oko opazovalca naj poudarim, da je tista rumena pika nad morjem jadralni padalec. Odbrzela sva torej po najkrajši možni poti do tega kraja, kjer sva ponovno doživela avstralsko izkušnjo: na manjšem travniku sva srečala moškega, ki sva ga povprašala ali gre lahko tudi Mischa jadrat. Na najino (no ja, moje mogoče malo manj) je rekel, da brez problema. Malo sta se pogovorila, vmes je tudi tisti padalski tandem (prijatelj od tega gospoda in njegova žena) pristal. Tako se je tudi Mischa lahko končno odpravil jadrat:
Nato sva se odpravila na iskanje campinga in bila prijetno presenečena, ko sva dobila mesto tako rekoč skoraj na obali. Nepričakovano je Yeppoon postal eden najinih bolj priljubljenih krajev.

Ni komentarjev: